***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Жена роди на двора в „Княжево“, линейката закъсняла. Израелците прекратяват огъня с Хамас, Хизбула обаче ги удари


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 22 ноември   

 

Жена роди в двора на къща в столичния квартал „ Княжево ”.

Причината, по думите на фамилията ѝ, колата за спешна помощ е пристигнала час по-късно чак когато новороденото проплакало. Съседка на фамилията помогнала за израждането на бебето.

„ Звъннахме на 112 в 04.05 ч. Приеха адреса, само че след няколко минути отхвърлиха и споделиха, че не сме за кола за спешна помощ. Обясних, че водите са ѝ изтекли и ме посъветваха да си поръчаме такси ”, описа Никола Петров, бащата на детето.

***

„ Събориха ме на земята, удряха ме, след това ме накараха, споделиха ми да стана, при което аз станах и отново ме удариха. С палки, с ритници. Обиждаха ме и ми приказваха - даже още до момента в който ме бият, ми обясняваха за какво ме бият. Че ще ме ритат преднамерено в корема - с цел да нямам деца. После ми обясняваха, че тъкмо това е била тяхната цел - да нямам деца, да не мога да родя, даже и да родя да не ги видя живи “, спомня си още тя.

„ На мен ми се стори доста. Не помня да е имало някой към мен, през множеството време просто не виждах. Само ги чувах и усещах по какъв начин ме боли. Те ме подвигнаха и ме оставиха на една скамейка с други хора, които бяха потърпевши по същия метод. Абсолютно почтени, неможещи да се защитят хора “, споделя момичето.

Преместени са в районното. Оставена е сама с всички арестувани мъже.

„ Оставиха ни просто ей по този начин в коридора, след това започнаха да влизат хора, беше някакъв цялостен безпорядък. Нямаше разпит, един от служителите на реда пристигна при мен и сподели, че той ме е бил и стартира да приказва тъкмо това - че ме е ритал, с цел да нямам деца, да не мога да родя. в случай че имам шанса да родя, да не ги видя живи. Гледаше ме в очите и ми обясняваше. Аз просто го помолих да видя майка си, тъй като се бях тормозила за нея. Той продължи и за нея - сподели ми да я видя студена, да я пипна, да не мога да я видя, като излезна от районното даже да не я видя, тя към този момент да е умряла ”, споделя момичето.

***

„ Твърдо седим зад момчетата. Комисията, която ще внася ПП-ДБ няма да я подкрепим. Трябва да има страна. Или ще има страна, или няма да има страна. Сутринта споделих на господин Петков на председателски съвет, като желаят да закриват полицията, да внесат проектозакон. Те очевидно това желаят “.

***

Народното събрание отхвърли импортирания втори избор на съмнение към кабинета „ Денков “, който е за „ несправяне в областта на националната сигурност и защитата “.

***

Новият ректор на Софийския университет " Св. Климент Охридски " за идващите 4 години ще бъде определен на Общо заседание през днешния ден. Кандидатите за поста са четирима.

***

Общо 2201 деца в Украйна са оповестени за изчезнали от началото на войната. Съответното изказване направи службата на омбудсмана в Украйна във Фейсбук, представена от " Укринформ ".

***

Ислямистката формация Хамас удостовери, че има съглашение за преустановяване на огъня във войната в Газа и освобождението на 50 израелски заложници в подмяна на 150 палестински пандизчии, съобщи ДПА.

***

Ливанската формация Хизбула разгласява фрагменти от изстрелването на ракети „ Буркан “, ориентирани към щаба на 91-ва дивизия „ Галилея " на израелската войска, ситуирана във военния лагер „ Бранит “, осведомят международните издания.

Съобщава се, че офанзивата е имала огромни разрушителни последствия.

На фрагментите се вижда по какъв начин ракети „ Буркан “ удрят военния обект, причинявайки обилни опустошения.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР